Opdracht woensdag 31 maart en donderdag 1 april

De opdracht voor vandaag en morgen is: maak een woordzoeker, en doe die bij iemand door de brievenbus. 
Maak van de woorden die op de stenen staan een woordzoeker, vul het aan met woorden die nog meer bij je op komen in deze stille week. Kun je geen woorden verzinnen? Kijk dan in je bijbel naar de gedeelten die we met elkaar gelezen hebben, en gebruik daar woorden uit. (Lukas 22: 39-46, 54-62, 23: 1-12, 33-48)

Als de woordzoeker klaar is, kun je het nog wat versieren. 
Bedenk wie het leuk of fijn zou vinden om post te ontvangen, denk bijv. aan de mensen in de handpalm, graafzicht of de amandelhof of iemand die je kent die zich eenzaam of verdrietig voelt. Weet je meerdere mensen? Kopieer dan je woordzoeker, dan kun je het bij meerdere mensen bezorgen. 

Schijf een boodschap bij je woordzoeker en je naam als afzender. 
Doe het in een envelop en bezorgen maar!!

Wij hebben een woordzoeker voor jullie gemaakt. Deze kun je hier downloaden.
Lukt het zelf echt niet om een woordzoeker te maken? Dan mag je die van ons gebruiken om bij iemand te kunnen bezorgen. Succes!  

Opdracht dinsdag 30 maart: 

Maak een kruis, van bijv. takjes, hout of karton. Geef het kruis een plekje, op een houten of kartonnen ondergrond, in je slaapkamer of in de woonkamer. Zoek 5 kleine stenen op, diameter ongeveer 5 cm, en 1 grotere steen. 

Schrijf op de kleine steen het woord wat in je hoofd blijft haken na het bezinningskwartiertje. Leg de stenen naast het kruis, en begin zo je ’tocht’ naar Pasen. 

Tip: in het krosbos bij school zijn veel takjes en ook stenen te vinden. Kun je geen stenen vinden, kun je ook stapstenen tekenen en daar de woorden opschrijven. Stuur een foto naar: g.damsteegt@upcmail.nl of 0683245424

PS: vertel het ook aan je vrienden en vriendinnen, zodat zij ook mee gaan doen. En…. woensdag komt er nog een leuke opdracht bij! 

Groetjes, Gerrit, Anita, Martina en Elske