Gebouwen en orgel

Diakonia

De Bouwsteen

Kerkgebouw

Op de morgen van 12 mei 1940, hebben Duitse bommenwerpers Bleskensgraaf aangevallen. Een van de verwoeste gebouwen was de hervormde kerk, een ouder gebouw dat dateerde uit de middeleeuwen. Er werd snel een tijdelijke kerk gebouwd en gebruikt, totdat aan de andere kant van de straat de huidige kerk klaar was in 1948. Deze kerk werd ontworpen door G. van Hoogevest. Hoewel deze architect in dezelfde periode ook de nieuw-Gotische kerk van Stolwijk ontwierp, heeft deze kerk een meer hedendaagse traditionele stijl gekregen, die gerelateerd kan worden aan de Delftse school. Opmerkelijk voor een protestantse kerk is dat de kerk georiënteerd is. Aan de westkant heeft het de toren, terwijl aan de oostkant een recht en smaller, meer koor-achtig einde heeft, waarin de preekstoel is geplaatst. Het middenschip heeft een houten dak, ondersteund door grote stenen bogen. Bleskensgraaf (ZH): reformed church (G. van Hoogevest, 1948) (archimon.nl)

Diakonia

In dit gebouw wordt de gelegenheid geboden tot het houden van vergaderingen en andere bijeenkomsten.

Afspraken kunt u maken met  beheerders  Gerrit en Anita Damsteegt
Telefoon 06-83245424 of via e-mail :

diakonia@hervormdbleskensgraaf.nl

Adres: Kerkstraat 19A
2971 AK Bleskensgraaf

Christelijke Boekwinkel De Bouwsteen

Aan de Lindenstraat 2 is Christelijke Boekwinkel  ‘De Bouwsteen’ gevestigd, ons telefoonnummer is 0184-694699.

De winkel draait geheel op vrijwilligers!

U kunt bij ons terecht voor:

• Bijbels
  • boeken voor het hele gezin,
  • CD’s en DVD’s
  • wenskaarten voor alle gelegenheden
  • agenda’s en kalenders
  • leuke cadeauartikelen
  • collectebonnen
  • opname op CD van de laatste kerkdiensten
  • de Boekenbon, de VVV-bon en een eigen cadeaubon

De openingstijden zijn:

De dispositie van het Pels en Van Leeuwen orgel (1972).

Hoofdwerk: Bovenwerk: Pedaal: Koppels:
Prestant 8′ Holpijp 8′ Subbas 16′ Ped. – Hw.
Roerfluit 8′ Viola di Gamba 8′ Wijdgedekt 8′ Ped. – Bw.
Octaaf 4′ Prestant 4′ Octaaf 4′ Hw. – Bw.
Gemshoorn 4′ Gedekt fluit 4′ Fagot 16′
Octaaf 2′ Nasard 2 2/3′